متاسفانه تفکر رایجی که در بین بسیاری از افراد جامعه وجود دارد این است که معاملهگری یک جور قمار است. اما آیا واقعا معاملهگری یکجور قمار است؟ بیاید باهم نگاهی به تفاوتها و شباهاتهای ترید و قمار بیندازیم و در انتها تصمیم بگیریم که جواب درست این سوال کدام است.
شباهت معاملهگری و قماربازی:
شباهت اول: هیچ تضمین و قطعیتی برای سود یا ضرر یا درواقع نتیجه وجود ندارد. چه در معاملهگری و چه در قمار افراد برای رسیدن به سود، بدون قطعیت در برد و باخت برروی مقدار مشخصی از پول ریسک میکنند. مثلا خرید فرانک سوییس هیچ فرقی با شرطبندی روی یک بازی رولت ندارد هردو یا سود است و یا ضرر. یک قمارباز و یک معاملهگر حرفهای باید قبول کنند که هیچ قطعیتی برای پیشبینی نتیجهی یک شرطبندی یا معامله وجود ندارد. در هردو مورد افراد پول خود را به امید سود به خطر میاندازند و همینطور هر دو باید ضرر را بعنوان بخشی از روند بازی بپذیرند.
شباهت دوم: وقوع اتفاقات غیرقابل پیشبینی باعث تغییر شرایط میشود. هم در معاملهگری و هم در قمار متغییرهای غیرقابل پیشبینی وجود دارد که میتواند شرایط را تغییر دهد. مثلا یک دست خوب در کارت بازی و یک خبر مهم و خوب میتواند شرایط برد یا باخت را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
تفاوتهای معاملهگری و قماربازی:
تفاوت اول: برای معاملهگری استراتژی وجود دارد. یک تریدر استراتژی و برنامههایی دارد که در بلند مدت نتایج مثبتی خواهد داشت. و بر اساس آن به سودهای خوبی خواهد رسید. حتی اگر معاملات ضررده باشد معاملهگر میداند که این بخشی از روند موقیت و سوددهی کلی استراتژی اوست اما در قمار به این شکل نیست قمار کردن یک پدیده علمی نیست و بیشتر به شانس مربوط میشود.
تفاوت دوم: در هر زمانی وارد معامله نمیشوید. برای یک قمارباز ساعت ورود و خروج و یا حتی شرایط خاصی برای ورود به بازی وجود ندارد ولی یک معاملهگر حرفهای میداند که شرایط و متغیرهای شناخته شدهای وجود دارند که باید رخ دهند تا شما وارد معامله شوید و شما اصلا در اینکه چه زمانی قرار است این اتفاق بیفتد نقشی ندارید.
تفاوت سوم: شما فقط در معاملهگری قوانین مدیریت سرمایه دارید.
تفاوت چهارم: توانایی مدیریت سرمایه در معاملهگری. یک معاملهگر براساس قوانین مدیریت سرمایه و قدرت ریسکش در بازار معامله میکند و حتی حد ضررش را مشخص میکند تا بیشتر از مقدار خاصی سرمایهاش را از دست ندهد. اما کسانیکه قمار میکنند قانون یا روشی برای محدود کردن ریسکهای خود ندارند.
جواب سوال اینکه معاملهگری نوعی قمار است یا خیر این است که کاملا بستگی به شخص معاملهگر دارد. خیلی از معاملهگرانی که به تازگی وارد بازارهای مالی شدند و چیزی درباره قوانین، استراتژی، مدیریت سرمایه و از همه مهمتر روانشناسی معاملهگری ندارند مثل یک قمارباز رفتار میکنند و نتایج معاملات آنها رابطه مستقیمی با شانس آنها دارد ولی وقتی مهارتهای معاملاتی خود را بالا میبرند کمتر با شناس و اقبال معامله میکنند و درنتیجه راه معاملهگری از قماربازی جدا میشود.
3 thoughts on “آیا ترید کردن قمار است؟”
با سلام ترید و قمار یک وجه مشترک مهم واصلی دارند این که در ازای سود یک طرف طرف دیگر ضرر خواهد کرد و تولیدی در جامعه صورت نگرفته
سلام آقای سجاد
من با شما موافقم ولی واقعاً دلم میخواد بفهمم که این کار درسته یا حرامه.
نظر مراجع در این باره چیه؟؟؟
این که آدم از ضرر یکی دیگه پول بدست بیاره درسته؟؟.؟پیگیر شدم این کارو انجام بدم و آموزش هم دیدم اما میترسم حلال نباشه.نظر شما چیه؟؟؟ دوستان نظر بدید لطفا.ممنون
بله داداش قراره منم آموزش دیدن ولی عقلانی که نگاه کنی این که بشینی پای سیستم با یک کلیک ساده یدفعه پول بزنی به جیب یا ببازی ‘ آیا این درآمد حلال محسوب میشه ؟ منم یک قربانی آن و خداروشکر که زود فهمیدم و دست کشیدم از این کار