بلاکچین کیفیت زندگی مردم جهان را متحول خواهد کرد
جین توماسون یک دانشمند استرالیایی است که 15 سال را به اداره بیمارستان ها و انجام کارهای تحقیقاتی در خارج از استرالیا گذرانده است.
توماسون اکنون مشاور سازمان جهانی بهداشت در حوزه بلاک چین است. او میگوید در سونامی سال 2004 در اندونزی که در آن جان بیش از 200000 نفر از بین رفت هیچ کس هویت افرادی را که به بیمارستانها می آمدند نمیدانست، تمام مدارک هویتی از بین رفته بود، تمام سوابق بانکی از بین رفته بود، تمام پرونده های بهداشتی از بین رفته بود، مردم می خواستند برای افرادی که زنده بودند پول بفرستند، اما هیچ کس نمی توانست مستقیماً پول را ارسال کند.
دکتر جین توماسون در این شرایط به قدرت بلاک چین برای کمک به تبدیل جهان به مکانی بهتر اعتقاد پیدا کرد. توماسون معتقد است که اگر این داده ها برروی شبکه بلاک چین ثبت می شد، افراد خیلی سریع می توانستند به هویت، سلامت و سوابق بانکی خود دسترسی پیدا کنند. به همین دلیل توماسون تصمیم گرفت در گسترش بلاکچین با اهداف بشردوستانه نقشی ایفا کند.
توماسون میگوید: بیت کوین بر روی بلاک چین ساخته شده است و بلاک چین در آینده همه چیز را تغییر خواهد داد.
توماسون از سال 2015 به حوزه بلاک چین و تأثیرات اجتماعی پرداخته و نویسنده چندین کتاب از جمله کتاب “تغییرات اجتماعی جهانی و بلاکچین” است. او به عنوان مشاور در حوزه بلاک چین برای سازمانهای بینالمللی مختلفی مانند سازمان بهداشت جهانی و دبیرخانه مشترک المنافع کار میکند.
توماسون معتقد است که فراتر از همه صحبتها در مورد ارزهای دیجیتال، بلاک چین فناوری است که میتواند مشکلات عملی برخی از محرومترین گروههای جهان را با تسهیل و ایمنسازی هویت، سوابق سلامت، بانکداری، زنجیره تامین و حمایت از اقدامات اقلیمی حل کند.
وقتی صحبت از بلاک چین و هویت میشود، توماسون معتقد است که بزرگترین مانع به رسمیت شناختن این فناوری توسط دولتها است. زیرا بسیاری از مردم در سراسر جهان برای شروع هیچ نوع شناسنامهای ندارند. هویت “پنجرهای به سوی جهان” یک فرد است و شاید مهم ترین مشکلی که نیاز به حل کردن با فناوری بلاکچین داشته باشد همین است.
او اضافه میکند استفاده از بلاکچین در حوزههای مختلف اجتماعی میتواند مزایای از قبیل افزایش اعتماد، کاهش هزینهها، افزایش شفافیت، تسهیل در دسترسی به خدمات، ترویج نوآوری، حفظ حقوق افراد و توسعه اقتصادی را به همراه داشته باشد.
در مورد زنجیره های تامین در تجارت نیز، اگر بتوان زنجیرههای تامین را به وضوح روی بلاکچینها ثبت کرد هم تولیدکنندگان و هم خریداران میتوانند بهطور شفاف، کل زنجیره تأمین را ببینند و بدانند چه خبر است. همین امر در مورد مواد غذایی نیز صدق میکند و بلاکچین میتواند به کشاورزان کمک کند از طریق شفافسازی از استثمار شدن دور بمانند.
علاوه بر آن فناوری بلاکچین در حوزه های مختلف دیگری از جمله مقوله مهم سلامت اجتماعی هم به عنوان یک فناوری قابل اعتماد و امن با پتانسیلهای زیادی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
توماسون در پایان میگوید: من فکر میکنم کاری که باید بکنیم آموزش و دادن اطلاعات درست در این مورد به مردم جهان است، زیرا اکثر مردم هیچ ایدهای درمورد فایده اجتماعی بلاک چین و تاثر مثبت آن بر کیفیت زندگی خود ندارند.