راه فرار از کدlم سمت است؟؟

گیر افتادن در حلقه معاملات ضررده

راه فرار از کدوم طرفه؟!

در واقع باید گفت شکست جزیی از شغل معامله گری در بازارهای مالی است و هیچ راه گریزی از آن وجود ندارد. همه تریدرهای حرفه ای به خوبی به این نکته واقف هستند که اگر بر اساس استراتژی درست و تست شده خود پیش بروند بازهم بطور متوسط از هر 20 معامله 8 تای آنها ضررده بوده و یا در بهترین حالت سر به سر بسته خواهد شد. پذیرفتن شکست در بازارهای مالی اولین قدم و شرط مهم رهایی از شکست های پی در پی و متوالی است. متاسفانه بیشتر تریدرهای تازه کار که با آموزش درست و اصولی شروع نکرده اند، بعد از شکست در معامله دچار هیجانهای شدیدی مثل خشم، عصبانیت، حس انتقام از بازار و غیره میشوند. این احساسات مخرب باعث ادامه روند ضررها شده و باعث میشود که این افراد در حلقه شکست خود گیرکنند. رفته رفته و با عدم کنترل شرایط بعد از مدتی بخش و یا تمام سرمایه خودشان را از دست میدهند و خواسته یا ناخواسته مجبور به ترک این شغل و بازار خواهند شد. در حقیقت قدم دوم بعد از پذیرش شکست، کنترل احساسات منفی و اجتناب از انتقام گرفتن از بازار است.

در ادامه این مقاله، راهکارهای بسیار مفیدی که توسط یکی از بزرگترین روانشناسان این حوزه معرفی شده است را برای شما گرد آوری کرده ایم تا به راحتی با پیروی کردن از آنها راه فرار از حلقه معاملات ضررده را بیابید.

  • فاصله گرفتن‌های پاره وقت از ترید:

معمولاً تریدرها به فاصله گرفتن از بازار و رفتن به تعطیلات علاقه‌ای نشان نمی‌دهند، فاصله گرفتن از بازار به منزله فرصت‌های از دست رفته است و برای آنها هیچ چیز ناامید کننده‌تر از این نیست که یک حرکت بزرگ، زمان نبودن آنها در بازار رخ بدهد. با این وجود ثابت شده است معاملاتی که بعد از یک وقفه کوتاه در بازار انجام می‌شوند بسیار موفق‌تر خواهند بود. تغییر روال زندگی به معامله‌گر این امکان را می‌دهد که با چشم انداز جدیدی به معاملات برگردد و الگوهایی را درک کند که در غیر اینصورت به چشم او نمی‌آمده‌اند.

بسیاری از تریدرهای حرفه‌ای هنگام ظهر و زمانیکه بازارها کمترین نوسان را دارند استراحت می‌کنند و خود را در فعالیت‌های که نیاز به فکر و یا تمرکز ندارند مانند ورزش‌های بدنی رها می‌کنند.

این زنگ تفریح‌های کوتاه برای تمدید انرژی و رها کردن ذهن در زمان معامله در بازار بسیار حیاتی است و اگر قرار باشد معاملات تا دیروقت شب ادمه یابند این تمدید انرژی می‌بایست متناوباً تکرار شود.

  • بازگشت به گذشته بازار و بررسی If Scenarios یا (سناریوهای اگر):

بررسی نمودارها در طول چند سال گذشته و همه روزهایی که روند بازار شبیه به روند کنونی بوده است روش بسیار موثری خواهد بود. بطور مثال اگر امروز بازار پس از سه روز  یکنواختی  و حجم کم بطور ناگهانی و با نوسانات بالا نزولی می‌شود، باید استراتژی‌های خود را برای همه مواقعی که این الگو در گذشته  رخ داده است  بررسی کنیم و الگوهایی را که در فعالیت‌های بعدی بازار ظاهر شده‌اند، مرور ‌کنیم. این تمرین کیفی، ذهن  را برای چیزهایی که باید در  معاملات آینده به‌دنبال آنها بگردیم آماده می‌کند. همانطور که در سالنامه معامله‌گران سهام از زبان لویی پاستور نوشته شده است، «شانس به نفع ذهن‌های آگاه است».

  • اجتناب کردن از جدیت و تنش‌زایی در ترید:

تجربه نشان داده است زمانیکه معامله‌گران با جدیت بیش از حد و تنش معامله می‌کنند معمولا با شکست مواجه می‌شوند و برعکس در مواقعی که خیلی جدی و مضطرب نیستند می‌توانند انعطاف‌پذیرتر فکر کنند و سریعتر تصمیم بگیرند.

بطور مثال آقای هنری کارستن همواره تاکید می‌کند که ترید مانند یک بازی شگفت انگیز است. او می‌گوید با همان شرایط روحی که با پسر خود بازی می‌کند، ترید می‌کند و جای تعجبی ندارد که همواره موفق است.

  • عدم وابستگی به معاملات و بازار:

یک اصل بودایی می‌گوید رنج، ناشی از دلبستگی فرد به چیزهای این جهان است. زمانیکه به چیزی نیاز داریم و یا نیاز داریم که اتفاق بیفتد بلافاصله کنترل مارا به دست خواهد گرفت.

برای معامله‌گران مرگبارترین سناریو زمانی اتفاق می‌افتد که برای تقویت اعتماد بنفس خود به نتایج بازار نیاز پیدا می‌کنند و برعکس دقیقا بهترین نتایج از بازار زمانی گرفته می‌شوند که حجم و یا ارزش معامله انقدر نباشد که معامله‌گر را به بازار وابسته کند و میزان سود و یا ضرر انقدر مهم نباشد که معامله‌گر را کنترل کند.

درواقع، بهترین معاملات معمولا آنقدر کوچک هستند که از نظر مالی اهمیت زیادی ندارند هرچندکه اکثرا تمام آنها موفق خواهند بود. لری هایت، یکی از شخصیت‌های کتاب جادوگران بازار نوین اثر جک د.شواگر، می‌گوید که هیچ داستان هیجان انگیزی در ترید برای گفتن به همکارانش ندارد زیرا در هیچ معامله‌ای بیش از یک درصد از کل سرمایه خود را وارد نکرده است و همه معاملات او دقیقا شبیه دیگر معاملاتش هستند. این مدل یک مدل ارزشمند از روان‌شناسی ترید است: چند کار را به خوبی انجام دهید و آن‌ها را اغلب و به‌طور مداوم انجام دهید. درواقع اعتماد به نفس از مثبت اندیشی ناشی نمی‌شود از توانایی مقابله با شکست با آرامش و اجتناب از دلبستگی به نتایج بازار است. مانند خیلی از اتفاقات دیگر، ترید زمانی لذت‌بخش‌تر و مفیدتر خواهد بود که فرد به جای اینکه نگران نتایج باشد در فرآیند غوطه‌ور باشد.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top