پدرخوانده کریپتوکارنسی‌ ها

دیوید چام، دانشمند آمریکایی فعال در زمینه علوم رایانه و رمزنگاری که به عنوان مخترع پول دیجیتال شناخته میشود، ریسک زندان مادام العمر را به جان خرید و بیت کوین را پایه گذاری کرد!

دیوید چام (David Chaum) به طور گسترده به عنوان مخترع پول دیجیتال و”پدرخوانده (God Father) ارزهای دیجیتال” شناخته شده و تحقیقات او الهام بخش گروه افسانه ای به نام Cypherpunks بود که بیت کوین از آنجا ظهور کرد.

چام با شروع مطالعات خود در علوم کامپیوتر در اواخر دهه 1970، زمانی که رمزگذاری در همان سطح فناوری هسته ای طبقه بندی می شد، به سرعت متوجه شد که این فناوری برای تضمین تداوم حریم خصوصی و دموکراسی در عصر دیجیتال بسیار مهم است. اخیراً، او شبکه xx Network که یک بلاک‌چین متمرکز بر حریم خصوصی و متصل بهxx Messenger است را تأسیس کرده و امیدوار است این شبکه در برابر حملات رایانه‌های کوانتومی آینده مقاومت کند.

چام بخاطر می آورد که آژانس امنیت ملی در آن زمان به او گفته بود رمزنگاری مانند فناوری سلاح‌های هسته‌ای یک موضوع امنیتی است. درواقع در حدود سال 1980 به او گفته شده بود که کنفرانس‌هایی در این زمینه مجاز نیستند و “افرادی که آنها را سازماندهی می‌کنند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.”

او می‌گوید: من در خطر گذراندن بقیه عمرم در زندان بودم!

در جنگ جهانی دوم رمزگذاری برای مدت طولانی اهمیت حیاتی داشت و شکستن رمز دستگاه انیگما و رمزگشایی پیام‌های مخفی نازی‌ها توسط متفقین مسیر جنگ جهانی دوم را تغییر داد.

پس از آن، دولت ایالات متحده آمریکا رمزنگاری را به عنوان یک فناوری نظامی در کنار فناوری هسته ای قرار داد. اختراع رمزگذاری کلید عمومی در سال 1976، که اجازه می داد اطلاعات بین دو طرف با رمزگذاری و رمزگشایی متقابل که قابل شکستن یا رهگیری نبود به اشتراک گذاشته شود، انحصار دولت ها را بر این فناوری سلب کرد و به قول خودشان گربه از کیف بیرون آمده بود!!

چام که اکنون 67 ساله است به عنوان فارغ التحصیل علوم کامپیوتر از دانشگاه کالیفرنیا در سال 1977، اینکه چطور شروع به فکر درخصوص اهمیت حفظ حریم خصوصی برای دنیای دیجیتالی آینده و به تبع آن برای دموکراسی کرد را بخاطر می آورد.

در آن روزها حریم خصوصی، آنالوگ و در حالت پیش فرض بود و نقض آن نیاز به نظارت هایی مانند گوش دادن به مکالمات، رهگیری نامه ها یا جستجوی سوابق داشت. پس از آن با دیجیتالی‌سازی، که در آن به راحتی میشد داده ها را جستجو کرد، ارجاع داد و برای استفاده بعدی ذخیره کرد، حافظت از حریم شخصی بیش از پیش در معرض خطر قرار گرفت. چام به یاد می آورد که به این درک اساسی رسیده بود که رمزنگاری تنها راه محافظت از حریم خصوصی در فضای مجازی است.

او با خنده می‌گوید: آنجا بود که فهمیدم برگزاری کنفرانسی در زمینه رمزنگاری مهم است و نتیجه آن تاسیس انجمن بین المللی تحقیقات کریپتولوژیک بود که چندین بار در سال کنفرانس ها را سازماندهی می کرد. او خاطرنشان می کند: من آن را کریپتو نامیدم و کنفرانسها نیز Crypto 81 نام داشتند.

او اولین کسی بود که پول رمزنگاری را در مقاله خود در سال 1983 توصیف کرد، “امضاهای کور برای پرداخت های غیرقابل ردیابی” که منجر به ایجاد Ecash کوتاه مدت توسط شرکت او DigiCash از سال 1995 تا 1998 و همچنین اختراع امضاهای کور شد. امضای کور درواقع نوعی امضای دیجیتال است که در بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد.

در این بین برخی از کریپتوگرافرها، مانند متیو دی گرین (Matthew D. Green) نارضایتی هایی را درخصوص استفاده از کلمه «کریپتو» و حتی کلمه «کریپتوکارنسی» با این منطق که این کلمات به معنای اصلی این فناوری یعنی «encryption» (رمزنگاری) بی احترامی می کنند، منتشر کردند. اما چام نظر مخالفی دارد و میگوید برای من بسیار هیجان انگیز است که میبینم یک حوزه قدیمی، باطنی، بسیار فنی، ریاضی و احتمالاً طبقه‌بندی‌شده فناوری با کلمه «کریپتو» به استقبال گسترده‌ای رسیده و جان تازه‌ای پیدا کرده است.

در پایان باید بگوییم فناوری بلاکچین و کریپتوکارنسی هایی که ما امروزه میشناسیم و به راحتی آنها را معامله میکنیم مدیون تحقیقات، زحمات و شجاعت پدرخوانده خود یعنی دیوید چام است. او امیدوار است با این اختراع خود در دنیای دیجتال، از حریم شخصی افراد محافظت و مانع متمرکزسازی پول و قدرت در دست دولت ها و قدرتمندان شده باشد.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top