اصول ریسک سرمایه گذاری

آموزش تقسیم بندی سرمایه

تقسیم بندی سرمایه یعنی تمام سرمایه خود را در یک بازار سرمایه گذاری نکنید. به زبان عامیانه تر یعنی تمامی تخم مرغ هایتان را در یک سبد نگذارید! این امر در همه بازارها و از جمله بازار فارکس نیز اهمیت زیادی دارد. زیرا چیزهایی در این بازار وجود دارد که ممکن است با وجود مشخص کردن حد ضرر کل سرمایه‌تان از دست برود . روش تقسیم بندی سرمایه از روش مدیریت ریسک مهم تر است. زمانی اکه اندازه دارایی شما بیشتر میشود و سرمایه زیادی برای معامله دارید باید حتما سرمایه خود را تقسیم بندی کنید. زیرا با تقسیم بندی سرمایه کل دارایی شما در حساب یک کارگزاری نخواهد بود . با این عمل ریسک سرمایه گذاری شما کاهش خواهد یافت. به طور مثال فرض کنید موجودی اکانت شما به 100 هزار دلار رسیده است. می توانید 50 هزار دلار آن را از حساب بروکر خارج کرده و آن را به یک حساب سرمایه گذاری با سود بالا منتقل کنید. شاید حساب های سرمایه گذاری در مقایسه با معامله در بازار فارکس سود کمتری داشته باشد، اما حتما به این اصل پایبند باشید. از طرف دیگر کل سرمایه خود را در یک بروکر سرمایه‌گذاری نکنید و از دو و یا سه بروکر برای معامله کردن استفاده نمایید. بعد از اینکه نصف سرمایه خود را از بروکر برداشت کردید ، هنگام معامله و محاسبه پوزیشن تمام سرمایه خود را در قسمت ماشین حساب همان 100 هزار دلار در نظر بگیرید. زیرا شما از قبل مدیریت ریسک کرده و نصف سرمایه را از اکانت برداشت کرده‌اید. و یا اگر سرمایه خود را 50 هزار دلار در نظر میگیرید ریسک را 2 درصد افزایش دهید. زیرا نصف سرمایه خود را از بروکر خارج کرده‌اید. همیشه قرار نیست سرمایه خود را به نسبت 50-50 تقسیم کنید. بلکه از درصدهای مختلف نیز میتوانید پیروی کنید. بطور مثال 30 درصد سرمایه خود را در یک بروکر ، 30 درصد در بروکر دیگر و 40 درصد باقیمانده را در جایی بغیر از بازار فارکس سرمایه گذاری نمایید.

تعریف بازارهای کم ریسک و پرریسک

سرمایه‌گذاری‌های پرخطر یا Risk-High به آن دسته از سرمایه گذاری‌هایی گفته میشود که احتمال از دست دادن سرمایه در آنها بالا است. مطابق تعریفی که در بالا اشاره شد، بطور مثال نوسان قیمت بیت‌کوین در یک روز بسیار بیشتر از نوسان قیمت طلا خواهد بود بنابراین سرمایه گذاری در بیتکوین پر ریسک، و سرمایه گذاری در طلا، یک سرمایه‌گذاری کم ریسک خواهد بود . باتوجه به این موضوع بازارهای بورس، فارکس و کامودیتی می‌توانند در دسته بازارهای کم ریسک و بازار ارزهای دیجیتال دردسته بازارهای پر ریسک دسته بندی شوند.

تفاوت هولدر و تریدر

 

  • هولد چیست و هولدر کیست؟

هولد نوعی از استراتژی است که برخی از افراد در بازارهای کرییپتوکارنسی از آن استفاده میکنند. در زبان انگلیسی هولد به معنی نگه داشتن است؛ به همین دلیل منظور از این اصطلاح گرفتن و نگهداری ارز خاصی است. با توجه به این که معاملات در بازه های زمانی کوتاه مدت، نوسانات زیادی دارند هولد کردن باعث میشود که سرمایه گذار نگران ضرر کردن در کوتاه مدت نبوده و تمام تمرکز خود را بر روی رسیدن به سودهای بسیار زیاد در بازه زمانی طولانی قرار دهد. بنابراین، هولدر به سرمایه گذاری گفته می شود که ارزی را خریده و بدون توجه به ا فزایش یا کاهش سود در کوتاه مدت توجه خود را معطوف به دوره های بلندمدت میکند. در کل، رویه معامله‌گر، در بازار کرییپتوکارنسی بر روی سود بوده اما هولدر، با مالک قراردادن سود بلندمدت معتقد است ارزش چندین برابری خواهد داشت.

  • ترید چیست و تریدر کیست؟

در اصطلاح علم اقتصاد مفهوم ترید به خرید و فروش هر شی و یا خدمتی که در قبال به دست آوردن آن پرداختی هایی صورت گرفته است اطلاق میشود بنابراین ترید دارای مفهومی کلی است و شامل هر نوع معامله‌ای در جهان تجارت میشود . روش های متنوعی مانند ترید کردن به روش لاک پشتی برای معامله در فاصله کوتاه مدت وجود دارد که به مدیریت نوسانات و تغییرات موجود پرداخته و باعث ایجاد سود میشود و یا این که جلوی متضرر شدن سرمایه‌گذار را میگیرید. تریدر نیز به کسی گفته میشود که اقدام به خرید سهام و یا ارزهای مختلف میکند تا با افزایش قیمت و اوج گرفتن سهام، آن را فروخته و به درآمد و سود زیادی دست پیدا کند.

  • تفاوت عملکرد تریدرها و هولدرها در ترید چیست؟

تفاوت تریدرها با هولدرها در این است که هولدرها، روش ذخیره‌سازی ارز و نگهداری آن را انتخاب میکنند و تریدرها روش معامله سریع با ارز در مدت زمان کوتاه را انتخاب میکنند. اختلاف بین این دو مورد در تصمیم‌گیری آنها براساس معامله در بازه های زمانی مختلف است. هولدرها هیچ رویکردی نسبت به معامله در کوتاه مدت ندارند در صورتی که تریدرها اساس کار خود را بر پایه رسیدن به سود در کوتاه مدت قرار می‌دهند. تریدرها و هولدرها دارای تفاوت های عملکردی دیگری نیز هستند بطور مثال هولدرها ارز را نگهداری میکنند و تریدرها با افزایش قیمت، ارز را میفروشند تا به سود دست یابند. نوسان های بازار برای تریدرها اهمیت زیادی دارد زیرا در پی بهترین استفاده از آنها برای فروش ارز و کسب سود هستند اما هولدرها هیچ توجهی به نوسانات پیش آمده کوتاه مدت ندارند و به دنبال بهره برداری از آن نیستند زیرا میدانند که نوسانات بزرگتر با امکان سودآوری بالاتر در آینده برای ارز نگهداری شده وجود خواهد داشت.

تعریف لوریج و اهرم

 

  • معنای لوریج در معاملات؟

معاملات leverage دار ابزار قدرتمندی هستند که با استفاده درست میتوانید سرمایه خود را به راحتی افزایش دهید. منظور از اهرم در معاملات استفاده کردن از اعتبار صرافی و قرض گرفتن از صرافی برای کسب سود بیشتر است. از Leverage یا اهرم در معاملات مارجین و فیوچرز استفاده میشود و این اجازه را به سرمایه‌گذاران میدهد تا بتوانند زودتر به سود دست یابند. به عنوان مثال اگر شما 10 دلار سرمایه داشته باشید، معامله بدون اهرم سود کمتری به شما میدهد. اما اگر این 10 دلار را وارد معاملات اهرم دار نمایید، صرافی مورد نظر مبلغی را بعنوان قرض به شما میدهد که با آن معامله خود را انجام دهید. مثال وقتی 10 دلار را وارد معامله ای با اهرم 10 نمایید، سرمایه شما 100 دلار خواهد شد و حاشیه سود شما افزایش خواهدداشت.

  • اهرم چطور کار میکند؟

اهرم با استفاده از مبلغی که در صرافی سرمایه‌گذاری می‌نمایید کار میکند. اهرم در معاملات مارجین و فیوچرز استفاده و هدف از آن دست یافتن به سود بیشتر در زمان کوتاه‌تر است. وقتی از اهرم استفاده می‌نماید، صرافی به شما مبلغی را با عنوان لوریج قرض خواهد داد . شما به اندازه سرمایه خود وارد معامله میشوید اما سودی که کسب میکنید بر اساس مبلغ جدید و قرضی از صرافی محاسبه خواهد شد. به عبارتی استفاده از معاملات مارجیندار برای شما این امکان را فراهم میکند که با یک تیر دو نشان بزنید. شما مبلغ کمی به معامله وارد میکنید و در عوض با قرض گرفتن از صرافی سود بیشتری به دست خواهید آورد . صرافی در قبال پولی که به شما قرض میدهد، بعد از پایان معاملات مبلغی را بعنوان کارمزد از سود شما کم خواهد کرد . به عنوان مثال تصور کنید که قصد دارید 1000 عدد ارز اتریوم خریداری کنید و قیمت هر اتریوم 0/5 دلار است. برای انجام این معامله در حالت معمول و یا همان اسپات شما به 500 دلار سرمایه احتیاج دارید. در حالی که برای خرید این تعداد اتریوم در معامله فیوچرز با لوریج 10 تنها به 50 دلار نیاز خواهید داشت.

1 thoughts on “اصول ریسک سرمایه گذاری”

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top